Članki

Od zamisli do gradnje hišeTrajnostna gradnja za čistejše okolje in prijaznejše bivanje
Obnovljivi viri energije (OVE)
Čeprav se zdi, da je proces od zamisli za hišo do njene gradnje kratek in preprost, realnost kaže drugačno sliko. Celoten postopek namreč vključuje tudi upoštevanje določil, pravil in priporočil, ki jih določa zakonodaja na področju gradnje.Zavest o ohranjanju okolja se vse bolj kaže tudi pri gradnji hiš in drugih objektov. Z namenom manjše porabe energije so zato nastali novi tipi hiš, nove tehnologihe gradnje in novi materali, ki rišejo drugačno, okolju prijaznejšo prostorsko sliko. Predvsem pa pripomorejo k trajnostno naravnanemu razvoju celotnega človeštva.
Vključujejo vse vire energije, ki jih zajemamo iz stalnih naravnih procesov, kot so sončno sevanje, veter , vodni tok v  rekah ali potokih (hidroenergija), fotosinteza, s katero rastline gradijo biomaso, bibavica in zemeljski toplotni tokovi (geotermalna energija).
Preberi več

Preberi več

Preberi več

   

Veter in sonce napredne tehnologijeOd izbire parcele do gradbenega dovoljenja
Pametne inštalacije
Minevajo milijarde let za naravo in tisočletja za človeštvo. Generacije odkrivajo vedno nove naravne vire, ki ljudem omogočajo lažje in lagodnejše življenje. Na žalost je človek vedno bolj pohlepen in kljub vedno večji količini znanja, pospešeno uničuje obnovljive in neobnovljive vire našega planeta.Preden graditelj sploh lahko začne graditi družinsko hišo, mora izpolniti vrsto zahtev. Najprej mora zbrati vsaj del, če že ne večino finančnih sredstev, predvsem pa se mora pripraviti na izziv, ki mu bo vzel veliko časa in v katerem bo spoznal meje svoje potrpežljivosti.
Hiša ki vas uboga je danes resničnost! Želite udobje, varnost, varčevanje z energijo, komunikacijo z napravami, nadzor …?
Preberi več

Preberi več

Preberi več

   


Eko sklad
Pridobivanje gradbenega dovoljenja
Kako izbrati pravo hišo?
Ste obnovili fasado, zamenjali stavbno pohištvo, vgradili kurilno napravo (biomaso) ali vgradili solarni sistem? Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad je objavil javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb, Gradbeno dovoljenje se izda za celoten objekt ali pa za njegov del, ki pomeni tehnično, tehnološko ali funkcionalno celoto in se da samostojno uporabljati, če se objekt gradi oziroma rekonstruira po delih in to tudi opredeljuje projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Hitro razvijanje tehnologij omogoča, da lahko pri gradnji hiš izbiramo med različnimi materiali. Odločitev med klasično gradnjo, iz betonskih in opečnih zidakov, ali montažno gradnjo ali kombinacijo obeh, je predvsem investitorjeva.

Preberi več

Preberi več

Preberi več

   

Energetska prenova in energetsko upravljanje javnih objektovVpis v zemljiško knjigo
Hiša na ključ
Cilj evropske energetske politike je, da do leta 2020 v primerjavi z letom 1990 v razvitih državah doseže 30% znižanje emisij toplogrednih plinov. Hkrati je EU zaradi vsakoletnih višjih zahtev po porabi energije vse bolj odvisna od oskrbe z energenti iz tretjih držav.Vpis nepremičnine v zemljiško knjigo je zelo priporočljiv za vse lastnike nepremičnin. Z vpisom se boste izognili marsikateri nevšečnosti pri prodaji svoje nepremičnine, lažje boste pridobili hipotekarni kredit, prav tako pa zelo olajša postopek dedovanja nepremičnine.


Človek gradi hišo, hiša človeka, Ključ v roke - kaj je to? Prihranek časa in denarja.

Preberi več

Preberi več

Preberi več